Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Băsescu: Mai multe locuri la…

Băsescu: Mai multe locuri la studii pentru basarabeni

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca a avut discuții cu Guvernul pentru suplimentarea locurilor in universitatile romanesti destinate tinerilor absolventi de liceu din Republica Moldova, relateaza NewsIn.

„Va marturisesc ca m-a surprins placut faptul ca in afara celor 1.100 de burse pe care statul roman le acorda pentru tinerii moldoveni exista cereri de pana la 4.000 de locuri in sistemul universitar romanesc. Nu va pot promite rezolvarea tuturor cererilor, pentru ca intervine si un proces de selectie, dar ce va asigur este ca am discutii cu Guvernul pentru suplimentarea cu 1.000 de locuri in universitatile romanesti a locurilor destinate pentru tinerii absolventi de liceu din Republica Moldova”, a spus Traian Basescu.

„Nu vorbesc neaparat de locuri cu bursa, ci de locuri gratuite in sistemul universitar de stat romanesc. Vom vedea daca se poate merge si catre bursa, dar locurile sper sa le obtinem foarte curand”, a precizat Basescu.

Seful statului i-a asigurat pe tineri ca vor primi „in foarte scurt timp” un raspuns de la Ministerul Educatiei in ceea ce priveste suplimentarea locurilor in universitatile romanesti.

HotNews.ro